Yllätysten Yön sijaan Keikyässä ja Kiikassa vietetään Valoviikkoja

Sastamalan Keikyässä ja Kiikassa ei järjestetä syksyllä Yllätysten Yötä. Taustalla on koronan aiheuttama epävarmuus.

Yllätysten Yön sijaan keikyäläisiä ja kiikkalaisia kannustetaan tekemään yhdessä omat Valoviikot. Ideana on, että kotien ja yritysten pihoja sekä muita paikkoja valaistaisiin 6. marraskuuta alkaen aina loppiaiseen 6. tammikuuta saakka. Koko aikaa ei tarvitse osallistua, vaan omaa valotaidetta voi toteuttaa mahdollisuuksiensa mukaan valitseminaan ajankohtina.

Valaisemisen ei tarvitse olla massiivista. Voi sytyttää esimerkiksi kynttilälyhdyt portin pieleen tai ideoida ikkunaan taidetta, joka näkyy ohikulkijoille. Osallistuminen saattaa tapahtua myös esityksen muodossa, vaikkapa elävinä patsaina.

Valoviikkoihin otetaan vastaan ilmoittautumisia 15. joulukuuta saakka osoitteessa www.yllatystenyo.fi. Kotisivuilla saa myös heittää Valoviikkoihin haasteen vaikkapa ystäville tai esimerkiksi yritys yritykselle. Haasteita julkaistaan juoksevasti heti tuoreeltaan. Osallistuvia kohteita paljastetaan 2. marraskuuta alkaen.

Yllätysten Yöhön valo liittyy olennaisena osana. Tapahtumien kokonaisuus on tuonut valoa pimeään aikaan. Kulkijoita ovat perinteisesti ohjanneet elävät tulet. Yllätysten Yötä on vietetty vuodesta 1992 alkaen.