Koronaepidemiaan liittyvä ohjeistus

Hei Yllätysten Yöhön osallistuja!

Kuten kaikki varmasti tiedämme koronavirustilanne elää koko ajan ja tällä hetkellä huonompaan suuntaan. Pirkanmaalla koronaohjeistuksia sekä rajoituksia säätelevät Pirkanmaan koronanyrkki sekä Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto. Koronanyrkin ja AVIn pohjalta myös Sastamalan kaupunki antaa suosituksia sekä ohjeistuksia koronaviruksen tartuntojen ehkäisemiseen. Parhaiten tietoa löytyy Pirkanmaan rajoituksista sekä ohjeista alla olevasta linkistä. Koronanyrkki kokoontuu taas ensi viikolla, tiistaina 16.11. Tulossa voi olla mahdollisesti uusia rajoituksia Pirkanmaalle.

https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Lain mukaan Suomessa on jokaisen tapahtuman laadittava terveysturvallisuussuunnitelma koronaviruksen ehkäisemiseksi. Yllätysten Yön tapahtuman luonne on hieman erilainen kuin yksittäisen paikallaan olevan tapahtuman, esimerkiksi konsertin. Suunnitelma on laadittu Yllätysten Yön toimesta, mutta jokainen osallistuja/toimija/kävijä vastaa sen toteutumisesta. Osalla osallistujista on jo omia omavalvontasuunnitelmia koronaviruksen ehkäisemiseksi, toimitte edelleen niiden ohjeistusten mukaan. Yllätysten Yössä on mukana myös yksittäisiä toimijoita, kuten yhdistyksiä, joilla tällaisia suunnitelmia ei välttämättä ole. 

Tutustukaa suunnitelmaan ja tulostakaa itsellenne ohjeet. Suunnitelmassa on mainittu mahdollinen kävijämäärärajoitus, tämä on syytä huomioida jo hyvissä ajoin. Laske tilan neliöiden perusteella, kuinka monta henkilöä tilaasi mahtuu turvavälien (1,5m–2m) kanssa. Muista myös itse noudattaa ohjeita: Pese kädet, käytä kasvomaskia ja älä osallistu oireisena tai sairaana tapahtumaan. Jos sinulla herää kysymyksiä terveysturvallisuuteen liittyen voit olla yhteydessä Päivi Mäki-Kerttulaan tai Iida-Amalia Nikkilään, alla yhteystiedot.

Toivottavasti koronatilanne ei muutu radikaalisti viikonlopun jälkeen ja uusia rajoituksia ei tule ennen tapahtumaa!

Päivi Mäki-Kerttula, kulttuuripalvelupäällikkö
Sastamalan kulttuuripalvelut
p. 040 637 2443 tai paivi.maki-kerttula@sastamala.fi

Iida-Amalia Nikkilä, tuottaja
Sastamalan kulttuuripalvelut
p. 050 301 5547 tai iida-amalia.nikkila@sastamala.fi

Ladattavat tiedostot